Daklekkage repareren

Daklekkage repareren.

Heb jij last van een daklekkage? Dan is het van uiterst belang om dit zo spoedig mogelijk te laten repareren. Hier lees je meer over het herkennen,  opsporen en het repareren van een daklekkage.

Daklekkage herkennen:

Heb je last van gele plekken op het plafond of op de muren? Dan heb je waarschijnlijk al langere tijd last van een daklekkage. De volgende punten zijn kenmerken waar je een lekkage aan kunt herkennen: Vochtig en klam onder het dak, lekkende dakgoten, schimmelplekken, scheuren in het bitumen of ontbrekende/verschoven dakpannen.

Snel handelen bij een daklekkage:

Denk jij last te hebben van een daklekkage? Twijfel dan niet en schakel dan zo snel mogelijk een dakdekker in om het lek op te sporen en te repareren. Als je te lang wacht met het repareren van een daklekkage kan het zijn dat de gehele dakconstructie wordt aangetast. Voor het vervangen van een dakconstructie ben je erg veel geld kwijt.

Oorzaken van een daklekkage:

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. Wij zetten de meest voorkomende oorzaken voor u op een rijtje. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van een daklekkage: Verschoven of kapotte dakpannen, vogelnesten, verstopte dakgoot, een scheur in het bitumen, niet goed vast gebrande of gelijmde bitumen, schade aan de schoorsteen, schade aan de nokvorst en soms komt het ook voor dat regenpijpen niet goed zijn aangesloten aan de dak doorvoeren.

Opsporen van een daklekkage:

Het opsporen van een daklekkage kan erg lang duren, bij een plat dak langer dan bij een hellend dak. Wij raden het niet aan om zelf op zoek te gaan naar het lek. Dit, omdat een dakdekker precies weet waar hij op moet letten en waar hij moet zoeken. Ook heeft een dakdekker de juiste gereedschap om snel en efficiënt te handelen. Daarnaast is het ook nog eens gevaarlijk om een daklekkage op te sporen. Dit is gevaarlijk, omdat er een hoog val risico is.

Kosten repareren van een daklekkage:

De kosten voor het repareren van een daklekkage kunnen erg verschillen. De grootte van het lek en de schade spelen hier een grote rol in. Soms wordt er aangeraden om bij betere weersomstandigheden de hele dakbedekking te vervangen om verdere lekkages te voorkomen. In ernstige gevallen waarbij de dakconstructie is aangetast door de lekkage kost het natuurlijk meer, omdat in dit geval de hele dakconstructie vervangen moet worden. Bent u benieuwd wat het voor u gaat kosten? vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

Reparatie van de lekkage bij een plat dak.

Als eerst gaat de dakdekker op zoek naar het lek. Dit is een tijdrovende klus en kan soms erg lang duren.  Daarna wordt het dak schoongemaakt. De reparatie zelf is een nauwkeurige en moeilijke klus het verschilt per lek wat er precies nodig is. Bij kleine schade zal de dakdekker gebruik maken van een speciale reparatie pasta hierdoor wordt het lek weer waterdicht. Als het lek te groot is wordt er een stuk dakbedekking geplaatst over de schade heen. Tot slot zal de dakdekker controleren of alles 100% waterdicht is. Laat u hierna goed informeren over de toestand van uw dak en luister ook naar dit advies. Het is niet leuk om uw dak volledig opnieuw te laten bedekken maar het is nog erger om meerdere lekkages mee te maken met eventuele grotere schade als gevolg.

Reparatie van een lekkage aan een hellend dak:

Ook bij een schuin dak moet eerst het lek opgespoord worden. Vaak is het lek bij een hellend dak makkelijker te vinden als bij een plat dak. Dit komt, omdat de meeste hellende daken in Nederland zijn bedekt met dakpannen, als er daar 1 van mist of kapot is valt dit natuurlijk veel sneller op als een klein scheurtje bij een plat dak in het Bitumen. Ook kan het voorkomen dat de nokvorst van het dak kapot is. Dit is de rand die over de nok van het dak heen zit. Als dakpannen door ouderdom de glazuurlaag zijn verloren zijn ze niet meer voldoende bestand tegen vocht met als gevolg dat het vocht op een gegeven moment door de dakpannen heen dringt. Mocht dit het geval zijn is het echt een goed idee om uw dakpannen te vervangen en het dak opnieuw te laten bedekken door een dakdekker. Heeft de dakdekker u geadviseerd om de gehele dakbedekking te laten vervangen? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!

Verzekering voor een daklekkage:

Bij schade door een daklekkage kun je vaak aanspraak doen op je verzekering, je hebt waarschijnlijk te maken met 2 verzekeringen: Je inboedelverzekering en je opstal verzekering.