Daklekkage spoed

Daklekkage spoed.

Heb jij een lekkage? Dan is het belangrijk om met spoed de lekkage op te sporen en te verhelpen. Schakel het best een dakdekker in.

Wat te doen bij een lekkage?

wij adviseren om bij een lekkage contact op te nemen met de spoedservice van een dakdekker. Het is belangrijk dat de lekkage zo snel mogelijk wordt gedetecteerd en verholpen. Gebeurt dit niet worden de schade en kosten alleen maar meer.

Herkennen van een daklekkage:

Je kunt een daklekkage aan verschillende manieren herkennen. Ook niet elke lekkage uit stroomt over, er loopt water binnen in de woning langs de muren naar beneden, er is wateroverlast in de woning en / of er ontstaan vochtplekken op de muren en het plafond.

Dakdekker met spoed in schakelen:

De meeste dakdekker bedrijven zijn 24 uur per dag bereikbaar. Twijfel dan ook niet om op elk moment van de dag te bellen wanneer er zich een lekkage voor doet. De dakdekker kan dan zo snel als mogelijk bij u op locatie komen om te achterhalen waar de lekkage vandaan komt en de lekkage te verhelpen.

Daklekkage bij regen:

Bij een heftige regenval en storm kunnen kleine lekkages een ernstige schade of overlast veroorzaken. Maar ook een lekkage die haast niet opvalt kan voor veel schade zorgen. Een lekkage veroorzaak vocht, schimmel en schade daarom moet een lekkage zo snel mogelijk gedetecteerd en opgelost worden.

Het opsporen van het lek:

Het achterhalen van het lek kan erg veel tijd in gaan zitten. Bij een plat dak kan dit langer duren als bij een schuin dak. Dit komt, omdat er aan dakpannen makkelijker te zien is wat er kapot is. Een klein scheurtje in dakleer is natuurlijk veel moeilijker te zien. Het is het beste om het opsporen door een dakdekker te laten doen, hij weet waar hij naar zoekt en kan het lek meteen repareren.  Ook zit er bij het opsporen van het lek een groot val risico nog een extra reden om dit door een professional te laten doen.

Verschillende oorzaken van een daklekkage:

Er zijn verschillende omstandigheden/gebeurtenissen die een lekkage kunnen veroorzaken. Wij hebben voor jullie de meest voorkomende oorzaken op een rijtje gezet. De meest voorkomende oorzaken van een daklekkage zijn: Een lekkage bij de schoorsteen, verstopte of kapotte dakgoten, verouderde of gescheurde dakpannen, dak lood dat aan vervanging toe is, lekkage bij de buren, verouderd dakleer en loslatende naden, geen goede aansluiting van de regenpijp, loslatende pannenlatten en verschuivende dakpannen, dak doorvoeren van kachelpijpen, loszittende of kapotte nokvorsten en tot slot kunnen ook vogelnesten een lekkage veroorzaken.

Oplossen van een daklekkage:

Een snelle oplossing voor de lekkage is om gebruik te maken van een vloeibare dakbedekking. Dit is de meest makkelijke en snelle manier om een gat tijdelijk te dichten. De overlast is daarna meestal voorbij. Dit is echter geen oplossing voor altijd, in overleg met de dakdekker kan naar een structurele oplossing gekeken worden.

Lekkage bij een plat dak:

Bij een plat dak is de oorzaak van een lekkage meestal dat er naden ontstaan in het dakleer door de ouderdom. Soms kan het ook zijn dat de dakdekker het dakleer niet goed heeft, bevestigt en daarom bij de randen openspringt met een lekkage als gevolg.  Het opsporen van een lekkage bij een plat dak is vaak veel moeilijker als bij een pannendak. Zodra het lek gevonden is wordt de lekkage snel verholpen.

Lekkage bij een hellend dak:

Ook bij een hellend dak geldt dat zodra de oorzaak van de lekkage gevonden is er ook snel een tijdelijke oplossing is. Het vinden van het lek gaat over het algemeen makkelijker dan bij een plat dak. Zodra er een tijdelijke oplossing is stopt het wateroverlast direct en wordt vervolgschade voorkomen. Laat een dakdekker u goed informeren voor een structurele oplossing om een eventuele volgende lekkage te voorkomen.

Mogelijke gevolgen van een daklekkage:

Als een daklekkage niet zo snel mogelijk verholpen wordt kan het zijn dat de dakconstructie wordt aangetast en dit geheel vernieuwd moet worden. Verder kan een lekkage schimmels, blijvend vochtig isolatiemateriaal en kortsluiting veroorzaken. Twijfel daarom ook nooit bij het ontdekken van een lekkage en schakel met spoed een dakdekker in!

Kosten van een daklekkage:

Hoeveel het precies kost om uw lekkage met spoed op te sporen en te verhelpen is moeilijk van tevoren vast te stellen. Dit ligt aan veel verschillende factoren zoals, hoelang het duurt om het lek op te sporen, hoe groot het lek is en welke structurele oplossing er nodig is om verdere lekkages te voorkomen.