EPDM Dakbedekking

EPDM Dakbedekking

EPDM is de afkorting van Ethyleen Propyleen Dieën Monomeer dit zijn de grondstoffen waar deze kunststof dakbedekking uit bestaat. Lees hier onder meer informatie over de voordelen  en nadelen van een EPDM dakbedekking.

Voordelen EPDM Dakbedekking:

Het grootste voordeel van EPDM is dat het materiaal op maat gemaakt wordt hierdoor past het direct op het plat dak zonder dat het nog gesneden hoeft te worden. Omdat alles op maat gemaakt wordt van te voren is de kans op een lekkage veel kleiner. EPDM is onderhoudsvrij en recyclebaar. Belangrijke kwaliteiten van een EPDM dakbedekking zijn: Elastisch ook bij temperatuur veranderingen, bestand tegen weersinvloeden, wortelbestendig en EPDM scheurt niet. EPDM is tevens ook de perfecte ondergrond voor een groendak. Wilt u meer informatie over een groendak? klik dan op de pagina groendak.

Hoelang gaat een EPDM Dakbedekking mee?

Een EPDM dakbedekking gaat gemiddeld ongeveer 50 jaar mee hierdoor is een dakbedekking van EPDM een duurzame oplossing, helemaal als je ervoor kiest om je EPDM dakbedekking te voorzien van een groendak.

Voor welke daktypes kun je EPDM als dakbedekking gebruiken?

Je kunt EPDM voor bijna alle daktypes gebruiken. Voornamelijk wordt EPDM bij platte daken gebruikt. Meestal kan EPDM ook over de huidige dakbedekking heen worden gebruikt.

Reparatie van een EPDM dakbedekking:

Mocht het EPDM toch een beschadiging oplopen is dit meestal zeer eenvoudig te repareren met een zelfklevende folie. Het EPDM zal niet doorscheuren daardoor blijven beschadigingen altijd klein en makkelijk te repareren.

Kosten van een EPDM dakbedekking.

De prijzen voor een EPDM dakbedekking zijn afhankelijk van verschillende factoren, denk hierbij aan de oppervlakte van het dak, het type EPDM en wat er allemaal aan het dak moet gebeuren, heb je een gehele dakrenovatie nodig en wil je meteen je dak laten isoleren ben je natuurlijk veel duurder uit. Ook is EPDM vergeleken met andere materialen wat duurder in aanschaf, wel is de levensduur van EPDM veel langer dus op de langere termijn ben je goedkoper uit.

EPDM lijmen:

Heb je een goede ondergrond voor verlijming kun je ervoor kiezen om het EPDM vast te lijmen. In sommige gevallen zul je nog een tussenlaag moeten toevoegen waar het EPDM aan vast gelijmd kan worden.

EPDM plaatsen met een ballastlaag:

Het voordeel van deze methode dat het plaatsen erg snel gedaan is. Je plaatst het EPDM los op het dak en het EPDM wordt op zijn plaats gehouden door bijvoorbeeld een laag grind.

Het EPDM mechanisch bevestigen:

Je kunt EPDM ook mechanisch bevestigen, dit kan onder, boven of langs de dakbedekking gedaan worden.

Plaatsingswijze:

Hou er rekening mee dat de plaatsingswijze wel van invloed kan zijn op de prijs. Kies je ervoor om het te plaatsen met een ballastlaag komen er natuurlijk wel extra kosten bij kijken.

EPDM dakbedekking zelf plaatsen:

Het is mogelijk om EPDM zelf te plaatsen, omdat het gemakkelijk is aan te brengen met een laag lijm en een primer. Echter raden wij het wel aan om dit door een goeie dakdekker te laten doen, deze weet wat hij doet en kan het mooi en netjes afwerken.

Waarom kiezen voor een EPDM dakbedekking?

Zoals u kunt lezen zitten er nagenoeg geen nadelen aan een EPDM dakbedekking. Het is duurzaam, makkelijk te plaatsen en de perfecte ondergrond voor een groendak. De lange levensduur is nog een reden waarom een EPDM dakbedekking extra aantrekkelijk is. Het scheurt niet en is zeer onderhoudsvriendelijk. Het dak blijft beloopbaar, omdat het rubber niet smelt op warme dagen en er geen scheuren ontstaan als je er op loopt tijdens vrieskou. Het kan als een membraan gelegd worden, zodat er minder kans op lekkages is. Dus ben jij enthousiast geworden door alle positieve en unieke eigenschappen van een EPDM dakbedekking? Vraag dan hier je vrijblijvende offerte aan.