Dakreparatie

Dakreparatie

Het dak is een erg kwetsbaar onderdeel van de woning. Als er bijvoorbeeld een daklekkage is kan dit consequenties hebben voor het hele huis inclusief de inboedel.

Kosten voor een dakreparatie:

De kosten van een dakreparatie kunnen erg uiteenlopen. Dit is erg afhankelijk van  verschillende factoren. Meestal komt dakschade voort uit dat de dakbedekking de levensduur bereikt heeft. Dan is het van belang om de hele dakbedekking te vervangen, dit is natuurlijk een aardige inverstering maar hierdoor vermeerderd de waarde van het huis ook. Dan ben je uiteindelijk ook goedkoper uit als bij een dakreparatie die je waarschijnlijk elk jaar zou moeten herhalen. Is de dakbedekking verder nog in een goeie staat? Dan is een dakreparatie een goeie keuze. Ook speelt het een rol in de prijs of het gaat om een plat dak of een hellend dak.

Lekkage? neem meteen actie!

Als je last hebt van een lekkage aan het dak is het van groot belang om deze zo snel mogelijk te laten repareren. Als je het lek zijn gang laat gaan kan de schade enorm oplopen en kan het zijn dat de dakconstructie wordt aangetast. Als dit het geval is moet de gehele dakconstructie vervangen worden en ben je heel veel geld kwijt, dit zou natuurlijk zonde zijn. Als je verzekerd bent heb je grote kans dat je weinig of niks hoeft te betalen.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

om een indicatie te geven van wanneer een dakreparatie nodig is hebben we het hier even op een rijtje gezet voor je: Bij een lekkage, lekkende dakgoten, afgebladderd houtwerk en kapot loodwerk.

Wanneer is een dakreparatie nodig voor een plat dak:

Bij een platdak heb je een reparatie nodig bij: Scheuren in de dakbedekking, Kapotte trimlijsten of bij een grote hoeveelheid water dat blijft liggen op je dak.

Laat reparaties aan het platte dak altijd uitvoeren door een ervaren dakdekker. Gebeurt dit niet op proffesionele wijze is het risico op meer schade en / of een daklekkage groot.

Wanneer is een dakreparatie nodig voor een hellend dak:

Bij een hellend dak is het van belang om een dakreparatie te laten doen als: Er scheef liggende dakpannen zijn, Kapotte dakpannen, weggewaaide dakpannen, beschadigde schoorsteen, versleten voegen bij een daknok. Ook als de glazuurlaag van de dakpannen versleten is is het van belang deze te vervangen.

Dakreparatie van een plat dak:

Een reparatie van een platdak bestaat uit verschillende stappen. Dit zijn de stappen van een reparatie aan het platte dak: Het analyseren van het probleem, Het speuren naar de schade neemt het meeste tijd in beslag. Vaak is de schade aan een plat dak moeilijk te vinden. Een dakdekker heeft de juiste apperatuur om de schade op te sporen. Hierna is het belangrijk dat het dak goed en grondig wordt schoongemaakt. Je kun er voor kiezen om het dak blad, vuil, grind en zand zelf vrij te maken. Natuurlijk kan een dakdekker dit ook voor je doen. En tot slot volgt de dakreparatie. De reparatie is een precieze klus. Bij kleine schade kan dit op gelost worden met een speciale reparatie pasta om het weer waterdicht te maken. Bij grote schade wordt er een nieuwe laag dakbedekking over de schade heen geplaatst.

Dakreparatie bij een schuin dak:

Wat zijn de stappen in de reparatie voor een schuin dak? Hoe herken je schade aan een hellend dak? dat zijn allemaal punten die we hier zullen bespreken.

Bij een hellend dak is schade makkelijker te vinden en te herkennen als bij een plat dak. Je kunt namelijk al gauw zien of iets beschadigd is of dat er dakpannen kapot of verplaatst zijn. De stappen in een reparatie van het hellende dak zijn: Het zoeken naar het probleem en beslissen wat de beste oplossing hiervoor is. Je ziet bijvoorbeeld een beschadigde dakpan. Of een dakpan ligt misschien niet meer op de juiste plek, ook kan een dakpan volledig weggewaaid zijn door bijvoorbeeld een zware storm. Lastigere plekken zijn beschadigde nokvorsten. Is het probleem voldoende in kaart gebracht? Dan kan de dakdekker beginnen met de reparatie. Is het dak verder nog in goede staat kan de dakdekker de missende of kapotte dakpannen vervangen. Gaat het wel om een beschadigde glazuurlaag of iets anders groots is het de beste keuze om het volledige pannendak te laten vernieuwen om lekkages en schade aan de dakconstructie te voorkomen.

Totale renovatie:

Mocht het zijn dat het dak ernstig beschadigd is kan de dakdekker aanraden om een totale dakrenovatie te laten doen. Het is ook verstandig om naar dit advies te luisteren en om op die manier meer schades en of lekkages te voorkomen. Kijk op de pagina voor dakrenovaties voor meer informatie.

Benieuwd naar wat een dakreparatie voor jou gaat kosten? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan!