Dakrenovatie

Dakrenovatie

Dakrenovatie.

Een dakrenovatie, niemand wordt er vrolijk van als het zover is. Om je goed voor te bereiden op een dakrenovatie lees je hier meer informatie over de mogelijkheden.

Wanneer is het tijd voor een dakrenovatie?

Is uw dakbedekking beschadigd en betreft de schade een groot deel van het dakoppervlak? of heeft het zijn levensduur bereikt? Dan is het verstandig om een dakrenovatie te laten doen. Als een dakdekker een dakrenovatie aanraadt, is het verstandig om hier naar te luisteren, zo voorkom je een hoop problemen en extra kosten. Als je een dakrenovatie te lang uitstelt kan het zijn dat de dakconstructie aan getast wordt, dan heb je uiteindelijk een dakrenovatie inclusief dakconstructie nodig, de kosten hiervan liggen natuurlijk een stuk hoger.

Is er een vergunning nodig voor een dakrenovatie?

Als u ervoor kiest om alleen het dakbedekking te vervangen heeft u geen vergunning nodig, ook niet als u voor andere materialen of kleuren kiest.  Wilt u echter wijzigingen aan het dak aanbrengen zoals het isoleren is er wel een vergunning nodig. Ook voor een wijziging in de draagconstructie en een uitbreiding in hoogte breedte of dikte heb je een vergunning van de gemeente nodig.

Voor de zekerheid is het slim om de dakdekker of de gemeente te vragen of u een vergunning nodig heeft. Hou er wel rekening mee dat er enkele weken verstreken gaan voor de aanvraag van de vergunning.

Subsidie op een dakrenovatie?

U kunt navraag doen bij uw gemeente of u aanspraak kunt maken op een subsidie. De meeste gemeentes geven subsidies voor duurzame maatregelen. Controleer daarom bij je gemeente of je eventueel recht hebt op een subsidie.

Voordelen van een dakrenovatie.

Een nieuwe dakbedekking beschermt je woning van neerslag en kou, dit betekent dat je veilig en warm in je woning kunt wonen. Daarnaast verhoogt het de waarde van je koopwoning. Kies je er voor om je woning te verkopen verdien je je investering dus weer terug. Het is ook een stuk goedkoper om je dak te renoveren als te kiezen voor een compleet nieuw dak. Met een dakrenovatie verlengt u de levensduur van het dakoppervlak. Bent u inmiddels benieuwd naar de kosten voor een dakrenovatie? Vraag dan hier vrijblijvend een offerte aan.

dakrenovatie

Hellend dak:

De renovatie voor een schuin dak is vaak een stuk duurder, dit komt bijvoorbeeld door de materiaalkosten die bij schuine daken een stuk hoger zijn. Ook de oppervlakte van een schuin dak is vaak groter.

Heeft u een plat dak? Dan bent u hoogstwaarschijnlijk een stuk goedkoper uit.

Verschillende materialen:

Zowel bij een plat als een hellend dak heb je de keuze uit verschillende materialen. Het type materiaal dat je uitkiest, heeft natuurlijk wel invloed op de kosten voor de renovatie. Voor een schuin dak zijn betonnen dakpannen als afwerking relatief goedkoop. Bij een plat dak is het materiaal bitumen goedkoop.

Wanneer is mijn dakbedekking aan vervanging toe?

Dit verschilt enorm, bij een vlak dak gaat de dakbedekking ongeveer 25 tot 40 jaar mee. Bij een hellend dak verschilt de levensduur enorm. Betondakpannen zijn gemiddeld naar 30 tot 50 jaar aan vervanging toe. Laat je daarom goed informeren en adviseren door de dakdekker.

Nieuw DakDakrenovatie schuin dak.

Bij de renovatie van een schuin dak zijn er verschillende mogelijkheden. In de meeste gevallen hoeft alleen de dakafwerking vervangen te worden. Populaire materialen zijn bijvoorbeeld: Dakpannen, riet of dakleien.

Bij een schuin dak heb je verschillende extra mogelijkheden: Het vervangen van de dakramen, het dak isoleren, dakkapel laten plaatsen, een schoorsteenrenovatie en/of zonnepanelen.

Dakrenovatie plat dak.

Bij een plat dak kun je tegen meer problemen aanlopen als bij een schuin dak. Daarom komt een dakrenovatie bij een plat dak vaker voor. Meestal hoeft alleen de dakafwerking vervangen te worden. Je kunt hiervoor uit verschillende materialen kiezen. Bitumen, EPDM, PVC en groendak zijn materialen die vaak worden gebruikt voor het platte dak.

Ook bij een plat dak heb je extra mogelijkheden voorbeelden zijn: Het isoleren van het dak en/of het installeren van een daklicht.

Dak reinigen:

Het is belangrijk om je dak regelmatig te reinigen. Als er veel vuil op het dak ligt tast dit de dakbedekking aan. Dit geldt voor zowel schuine als platte daken. Hoe vaak je het dak moet laten reinigen is afhankelijk van verschillende factoren, denk hierbij aan de omgeving van het huis en het type materiaal. Het is in ieder geval aangeraden om je huis minimaal 1 x per jaar grondig te laten reinigen. Laat je goed informeren door de dakdekker over het geadviseerde aantal reinigingen afhankelijk van uw woonomgeving en materialen dat uw dak nodig heeft.

Wil jij graag meer informatie over de prijzen van een dakrenovatie? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan!