Een daklekkage opsporen en voorkomen!

AdobeStock_115766633-e1500224909839

Daklekkage zorgen voor hoofdpijn, omdat ze uw dak en andere delen van uw huis structureel kunnen beschadigen. Naarmate uw dak ouder wordt, wordt het vooral belangrijk om te zoeken naar tekenen van lekken, zodat u problemen kunt voorkomen voordat ze zich voordoen. Sommige gebieden zijn vatbaar voor lekken, dus preventie-inspanningen moeten op deze gebieden worden gericht. Desalniettemin kunnen de effecten van stormachtig weer dakbedekkingsmaterialen verzwakken en lekken bijna overal op uw dak mogelijk maken. Dus, wat is de beste manier om lekken op te sporen?

Dakdoorvoeringen

Daklekkage’s komen het meest voor rond afvoeren, afdichtingsmiddelen en armaturen zoals schoorstenen en dakramen. Daartoe moet u lekken zoeken waar er doorvoeringen door het dakmembraan zijn. Met betrekking tot enkellaagse daksystemen zijn de gootstukken gemaakt van hetzelfde materiaal als het membraan, dus u zult op deze locaties naar flappen, naden en afdichtingsmiddelen willen kijken.

Dakafvoeren kunnen ook in het dakmembraan doordringen. Omdat afvoeren overtollig water van het dak afvoeren, kunnen ze een risicogebied vormen voor lekken. Regen die op het dak valt, stroomt immers over de afdichtingen van de afvoeren. Deze afvoeren moeten worden geïnspecteerd op lekken, maar ze moeten ook regelmatig worden schoongemaakt om ophoping van water te voorkomen.

Verandering van dakbedekking

Dak lekken langs de randen van uw dak komen vaak voor door veranderingen in dakbedekkingsmaterialen van flexibele gootstukken naar metalen gootstukken. De juiste materialen en de juiste installatie kunnen van cruciaal belang zijn om lekken te voorkomen, maar het potentieel bestaat nog steeds. Waar uitzetting en samentrekking van bouwmaterialen waarschijnlijk is, zijn dak lekken gebruikelijk, dus deze gebieden moeten ook zorgvuldig worden geïnspecteerd.

Condensatie

Huiseigenaren zijn soms verrast om lekken te ontdekken in de minst waarschijnlijke seizoenen. Zelfs in het midden van de winter, wanneer de temperatuur regelmatig onder nul ligt, kan er condensvorming optreden als warme binnenlucht samenkomt met koude lucht of de koude oppervlakken van uw dak. Uiteindelijk, naarmate condensatie opbouwt, beginnen zich lekken te vormen. Als zodanig is het belangrijk om te zorgen voor een goede installatie en inspectie van de dampschermen tussen plafonds en muren en het dak.

Tips voor het vinden van een lek

Als er eenmaal een lek is gevormd, vereist het vinden van een lek een aantal solide probleemoplossende vaardigheden. U kunt op een droge dag proberen een watertest uit te voeren om de bron van een lek te bepalen. Je hebt één persoon op het dak nodig met een slang en een ander binnen op zoek naar het lek. Begin vanaf de onderkant van het dak, spuit water op het dak en beweeg het dak geleidelijk op totdat het lek wordt geïdentificeerd. Dit proces kan erg tijdrovend zijn, omdat u het water de tijd moet geven om van het dak naar het punt van het lek te reizen. Dit betekent dat u een deel van het dak moet besproeien en maximaal 2 uur moet wachten om te zien of het binnendringen van water begint.

U kunt uw dak ook inspecteren op tekenen van schade, daar zullen lekken meestal vandaan komen. Inspecties van uw zolder kunnen ook nuttig zijn. Uiteindelijk kan het moeilijk en tijdrovend zijn om de bron van een lek te vinden. Overweeg om een ​​dakdekker in te huren om uw daklekken te vinden en te repareren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *